Explorers (15-18 jr) - Scouting St. Jan Baptist (Scouting Heerlen)

Ga naar de inhoud

Explorers (15-18 jr)

Leden > Leeftijdsgroepen


OPKOMST iedere dinsdagavond van 19u tot 21u


Als Explorer heb je een streepje voor!

MEER WETEN?
LEES DAN MAAR DOOR...

OP EXPEDITIE
Explorers houden van avontuurlijke expedities in het hooggebergte of in  magische grotten. Het buitenland,
bij de Sint Jan Baptistgroep ook al door de scouts verkend, klinkt vooral voor de Explorers aantrekkelijk. Kennismaken met andere culturen en samenlevingen. Menig explorerkamp is over de grenzen te  vinden. De eigen interesses binnen de afdeling Explorers bepaalt welke programma's georganiseerd worden. Sport bijvoorbeeld. ATB-en, kanoën of abseilen, je verzint het maar. Of samen je schouders onder een project zetten. Iets doen voor anderen. Samen kun je de wereld aan...

EXPLORERS  VERLEGGEN HUN GRENZEN
Als je tussen de 15 en 19 jaar bent en van actie en afwisseling houdt, dan is Scouting net iets voor jou. Explorers van Scouting St. Jan Baptist zijn jongens en meisjes die samen elke week weer wat anders bedenken om hun grenzen te verleggen.
Wat er zoal gebeurt? We gooien even een emmer leeg. Je kunt het sportief bekijken, bijvoorbeeld met All Terrain Bikes, een zelfverdedigingcursus of gewoon even een potje volleybal of rugby. Je kunt wat avontuurlijker worden door te gaan kanoën, grotonderzoeken of abseilen in de Ardennen.

DE UITDAGING

Echt uitdagend wordt het als je gaat zweefvliegen, parasailing of zeilen. Te land, ter zee of in de lucht; alles is mogelijk. Minder vermoeiend, maar net zo creatief is fotograferen of werken met video; maak daar maar een programma van. Ook binnen de techniek is er genoeg te doen. Van radioamateurisme tot computers, je hebt het samen in de hand.
Elke zomer ga je op zomerkamp, en dat kan natuurlijk makkelijk in het buitenland zijn. De ruige natuur daar ontdekken, en kennismaken met andere culturen, al dan niet gezellig bij het kampvuur. De enige regel is: variatie.
ZELFSTANDIG

Explorers bepalen zelf wat ze gaan doen. Meestal worden de programma's een aantal weken vooraf bepaald en worden de organisatietaken verdeeld. Hulp krijg je van een begeleid(st)er, die je op ideeën kan brengen en die je kan helpen, als dat nodig is. Verder zijn er allerlei boeken en brochures die je bij het programmeren kunnen helpen.PROBEER HET GEWOON EENS UIT, JE KRIJGT ER ECHT GEEN SPIJT VAN...


Interesse?

Vraag vrijblijvende informatie!!

Scouting St. Jan Baptist
Spelend leren en plezier maken
Jamboreepad 2
6415 jn  Heerlen
Ons HK: +31 45 572 28 87
BGG: +31 62 249 02 22
Scouting St. Jan Baptist
Laat je uitdagen
Tijd voor avontuur
Zet je in, speel mee
Scouting, dat is pas het leven
Terug naar de inhoud